Hakkımızda - Çandır GAYE Vakfı

Değerli Dostlar,
Değerli Arkadaşlar,
Çok kıymetli Kardeşlerim.

İnsanın bu hayatta bir Gayesi, bir hayali olmalı, ve onu gerçekleştirmek için, çaba sarf etmeli, diye düşünmüşümdür. Hayalin gerçekleşmesi için insan elinden gelenin en iyisini yapmalıdır. Benim hayalim, doğup büyüdüğüm Çandır'a , bir şeyler kazandırmak, gelecek nesillere kalıcı bir şeyler bırakabilmek, yorgun insanlarımızı biraz olsun dinlendiren, Yetimi barındıran, Yoksulu bir nebze olsun güldüren bir Vakıf, kurabilmekti. Zamanı ve vakti gelende nasıl ki , toprağın altındaki bir Tohum, Allah'ın takdiriyle, bütün zorlukları aşıp, toprağı delerek Güneşle buluşuyor ise, bizim de hayallerimiz yeterince değer verip çaba sarf ettiğimiz zaman neden gerçekleşmesin. Bizler Gözalan Ailesi olarak, yılmadan , usanmadan, fedakarlıklar yaparak Çandır Gaye Vakfını kurup, faaliyete geçirdik, Elhamdülillah.

Değerli Dostlar, bu esnada size bir anımı  da anlatmadan geçemeyeceğim. İlk Dükkanımı açtığım gündü. Daha siftah yapmamışken , içeri 50’li yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim, güzel ve düzgün giyinimli ve daha önce hiç görmediğim bir Amca girdi. Selam verdi, selamını aldı, şöyle bir etrafa baktı ve bana döndü, hayırlı olsun, kazancı bol olsun, bak Evlat:

Eğri giden hiç doymaz
Doğru giden hiç aç kalmaz
Karnı kara hiç onmaz

Vesselam, dedi ve gitti.

Şaşırmadım, afallamadım dersem yalan olur, şaşırdım ve o an bir anlam veremedim. Ama insan bunun ne kadar değerli ve güzel bir nasihat olduğunu, hayatı yaşayarak anlıyor. Eğri değil, özde doğru olmak, eğilip bükülmemek, karnı kara değil, olanı olmayanla paylaşabilmek, hayatta insanı insan yapan ona değer katan özellikler. Gelin hep beraber, bizim olan onlarca, yüzlerce ve hatta binlerce Tohumların filizlenip,  Fidan olup  , meyve veren bir Ağaca dönüşmesi için, okumak isteyen çocuklarımıza sahip çıkalım. Genç, dinamik, geçmişini bilen , geleceğimize yön veren Gençler yetiştirelim. Bu fidanlara bir damla su olalım. Vakfa hizmet, halka hizmet, halka hizmet ise, hakka hizmettir desturuyla ; yürümeye başladığımız bu yolda, bir Beşer olarak, şaşarız, düşeriz, Allah'ın inayetiyle ve siz Dostlarımızın ve Yurttaşlarımızın‘ da yardım ve destekleriyle , İnşallah yol katede bilir ve Gayemizde muvaffak olabiliriz. Atalarımız boşuna, Birlikten Kuvvet Doğar, dememişler. Sözlerimi fazla uzatıp sizleri daha fazla işlerinizden alıkoymadan, noktalayalım.

Son olarak, bu Vakfın kuruluşunda emeği geçen, maddi ve manevi destek veren herkese, ama özellikle, Tual Mimarlıktan , Mimar Muhammed Ali Soy kardeşime, A Yapı’ dan sayın Hamdi Soy beyefendiye, Vakfın kuruluşunda bizimle yol yürüyen, Kayseri Barosundan değerli Avukatımız Tuğçe Yavuz hanıma, ve tabi iki, Vakıfta görev alır mısın dediğimde, hiç tereddütsüz, elini Taşın altına koyan, arkadaşım, can dostum Mustafa Suna’ya, manevi desteğini hiç eksik etmeyen, Vakfımızın da Logo’ sunu dizayn eden, arkadaşım, can dostum Kenan Yılmaz'a ; şahsım ve Ailem adına çok Teşekkürler ederim.

Allah sizlerden razı olsun, iyiki varsınız.

Saygılarımla
Mustafa Gözalan