Burslar - Çandır GAYE Vakfı

İçeriğe git
BIZI TAKIP EDİN
Burs Almak İstiyorum

GAYE VAKFI, başarılı ve başarısı sürekli, maddi imkânları kısıtlı öğrencilere destek olmaktadır.   GAYE Vakfı bursları, devlet okullarında öğrenim gören ve üstün başarı gösteren lisans düzeyindeki öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınarak 9 ay süreyle verilmektedir.

Burslar Hakkında Genel Bilgi

GAYE VAKFI , başarılı ve başarısı sürekli, ancak maddi olanaktan yoksun öğrencilere öğrenim hayatlarındaki başarılarının sürekliliği sağlamak; böylece ülkemize yetenekli, çağdaş, ülke sever ve toplumuzun değerlerine saygılı bireyler kazandırmak amacıyla, burs imkanı sağlamaktadır.  GAYE Vakfı bursları,  yükseköğrenim kurumları başta olmak üzere devlet okullarında örgün okuyan ve üstün başarı gösteren öğrencilere eğitim-öğretim dönemi süresince verilir.  Bölgenin geçim şartları  ve öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınarak 9 ay süreyle (Ekim-Haziran) burs ödemesi yapılmaktadır. Vakıf yönetim kararına göre burs miktarları değişiklik gösterebilir.

Öğrenciler, aşağıda belirtilen koşulları taşımaları durumunda başvurularını web sayfamızdaki duyurumuzla birlikte online olarak yapabilirler.

2023-2024 GAYE Eğitim ve Burs Programı Kriterleri
Başarı Bursu:
  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • T.C. Anayasası değerlerine bağlı olmak,
  • Açık Öğretim Fakülteleri burs programı kapsamı dışındadır.
  • Her sınıfta tüm derslerden başarılı olmak ve başarı ortalaması olarak; 100 (yüz) üzerinden değerlendirme yapılması durumunda 65’den (altmış beş), 4 (dört) üzerinden değerlendirme yapılması durumunda 2,50'den (iki buçuk) aşağı olmamak.
  • Herhangi başka bir kurumdan burs almamak (KYK kredisi hariç).
  • Seçim sürecinde kadın öğrencilerin başvuruları toplumsal cinsiyet eşitliğinin ana akımlaştırılması adına kurumumuzda önceliklendirilmektedir.
Burs Almaya Hak Kazanan Öğrencilerimizden Beklentimiz:
  • Sosyal Sorumluluk Projesi gerçekleştirmek,
  • Her eğitim yılı sonunda transkript ve öğrenci belgesi ile öğrencinin başarı durumu değerlendirilir. Ayrıca yukarıda belirtilen burs devam koşullarını yerine getirip getirmediği GAYE Vakfı tarafından incelenir. Burs devam koşullarını sağlamayan öğrencinin bursu sonlandırılır.
Telif hakkı © 2023 Çandır GAYE Vakfi
İçeriğe dön